Αυξάνεται ο εθισμός στα παιχνίδια των κινητών τηλεφώνων

Αυξάνεται ο εθισμός στα παιχνίδια των κινητών τηλεφώνων

Ο Covid-19 κατέληξε όχι μόνο να είναι μια φοβερή ασθένεια που μέχρι σήμερα συνεχίζει να τρομοκρατεί την ανθρωπότητα, αλλά είναι επίσης αιτία για πολλά υπο-προβλήματα όπως ο εθισμός. Ενώ οι αναφορές δείχνουν ότι η πανδημία προκάλεσε σημαντική αύξηση της κατάχρησης ουσιών, υπάρχει ακόμα ένας συγκεκριμένος τύπος εθισμού που ανέβασε σημαντικά  τα στατιστικά. Διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και εθισμός στο διαδίκτυο. Με ανθρώπους όλων των ηλικιών να είναι κλειδωμένοι στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η πανδημία άνοιξε το δρόμο για αύξηση του διαδικτυακού εθισμού στα παιχνίδια των κινητών και στη μη σωστή χρήση του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την Apple Insider, το ποσο που δαπανήθηκε για την αγορά των εφαρμογών στο App Store και στο Google Play αυξήθηκε κατά 40% το πρώτο τρίμηνο σε σύνολο 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2020. Οι συνολικές λήψεις εφαρμογών και στις δύο μεγάλες πλατφόρμες επίσης αυξήθηκε σημαντικά, σημειώνοντας αύξηση 10% από το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως αναφέρει μια έκθεση της App Annie, η πανδημία αύξησε τα παιχνίδια στα κινητά τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Οι λήψεις ξεπερνούν τις άλλες εφαρμογές σχεδόν τρεις φορές μέχρι το ταραγμένο 2020.

Η Big Tech θέλει να περάσετε περισσότερο χρόνο στο τηλέφωνο. Αυτά τα φωτεινά χρώματα και οι υπνωτικοί ήχοι δεν είναι τυχαία. Και ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας αξιοποιούν την πανδημία και το lockdown παρέχοντας ψυχαγωγία στους βαριεστημένους καταναλωτές που είναι κλεισμένοι στο σπίτι, το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στους αριθμούς από πέρυσι αποδεικνύει ότι ο διαδικτυακός εθισμός αυξάνεται. Οι χρήστες smartphone χρειάστηκε να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν το άγχος και τα συναισθήματα που σχετίζονται με τον coronavirus. Πολλές αναφορές επιβεβαιώνουν ότι η χρήση του διαδικτύου και τα διαδικτυακά παιχνίδια θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στο 2021, κάτι που πιθανότατα θα βοηθήσει τον εθισμό στα παιχνίδια να γίνει ένα ακόμη πιο σημαντικό πρόβλημα από ό, τι είναι τώρα.

Ας υποθέσουμε ότι εσείς, οι γονείς και οι παππούδες σας ή τα μικρά σας έχετε αναπτύξει ανθυγιεινές συνήθειες ή ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο στο τηλέφωνο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ελέγχου χρόνου οθόνης που μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις όταν εσείς ή κάποιος δικός σας καταλήξετε να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο από ό, τι αναμενόταν. Μερικές φορές μπορεί να μην χρειαστεί καν μια επιπλέον εφαρμογή στο τηλέφωνό σας. Οι αποτελεσματικές λύσεις antivirus έχουν ήδη ενσωματωμένες δυνατότητες γονικού ελέγχου που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον χρόνο στην οθόνη και τον χρόνο εφαρμογής. Η λήψη ειδοποίησης όταν είναι ώρα να αποσυνδεθείτε μπορεί να βοηθήσει την παραγωγικότητά σας, να σταθεροποιήσει τη σχέση σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να σας εξοικονομήσει χρήματα και να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο να απολαύσετε άλλες πτυχές της ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *